viernes, 16 de noviembre de 2012

Sapho noticiari: La sentència del Constitucional pels matrimonis igualitaris


La Sentència no només aclareix la plena constitucionalitat de la Llei, sinó que remarca que el inconstitucional seria retirar aquest dret a les parelles del mateix sexe.

[2012.10.15] Avui s'ha publicat la sentència completa del Tribunal Constitucional que desestima el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel Partit Popular contra el dret al matrimoni igualitari. L'argumentació assenyala que "la Constitució és un arbre viu", que s'acomoda a les realitats de la vida moderna com a mitjà per assegurar la seva pròpia legitimitat, donant, per tant una interpretació evolutiva i assenyalant que la institució matrimonial és perfectament reconeixible per a la societat , amb independència que els cònjuges siguin del mateix o de diferent sexe.

El Matrimoni Igualitari s'ha consolidat en els últims anys en diversos ordenaments jurídics occidentals, posant de manifest una nova imatge del matrimoni més evolucionada i igualitària.

El Tribunal Constitucional reconeix que a Espanya hi ha una àmplia acceptació social del matrimoni igualitari i que la imatge que la societat té de la institució matrimonial no es distorsiona pel fet que els cònjuges siguin del mateix o de diferent sexe.

L'alt tribunal assenyala a més en la seva sentència respecte a les adopcions de les parelles del mateix sexe, que la màxima prioritat és l'interès del menor i que la llei que possibilita el Matrimoni Igualitari no altera en absolut aquest principi. Les condicions d'idoneïtat per a l'adopció són perfectament proporcionades per una parella del mateix sexe. Tanca, per tant, un debat que s'ha utilitzat des de posicions ideològiques que no tenen res a veure amb l'interès dels menors.

Per Boti Garcia Rodrigo, presidenta de la FELGTB, "és molt important el blindatge que fa el Tribunal Constitucional. Esperem que a partir d'ara deixem de debatre sobre drets bàsics ja consolidats, i tant les administracions com els partits es posin a treballar per combatre les nombroses situacions de desigualtat real i injustícia que es cometen diàriament ". I afegeix: "És urgent ara que es defensi en els fòrums internacionals que els drets adquirits per les nostres famílies al nostre país segueixin sent-ho quan viatgen a altres països. Sobretot tenint en compte que a la Unió Europea ja són set els països que contemplen el Matrimoni Igualitari, i que tant França com la Gran Bretanya s'incorporaran a aquest grup en breu. "


No hay comentarios: